vaistai.lt
Gyvūnų imuniteto stiprinimasAtėjus viduržiemiui pradeda siausti įvairios infekcinės ligos, nes orai šiuo metų periodu labai permainingi – vieną dieną šąla, o kitą jau lyja. Todėl net tik žmonės, bet ir gyvūnai linkę sirgti tiek infekcinėmis ligomis, tiek bendrais peršalimais, ypač esant nepastoviai oro temperatūrai. Pasak Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Virusologinių tyrimų skyriaus vedėjos dr. Ingridos Jacevičienės, nusilpusi gyvūno imuninė sistema yra vienas iš veiksnių, sąlygojančių gyvūnų infekcijas. Tad įpusėjus žiemai reikėtų pasirūpinti augintinių imunitetu. 
daugiau
Rankos paspaudimas. Ką jis byloja apie žmogų?Sveikinantis paspausti ranką labiau priimta tarp vyrų. Tačiau oficialiuose, dalykiniuose susitikimuose ranka spaudžiama nepaisant lyties. Tad trumpai pasidomėkime, ką galima pasakyti apie žmogų iš jo rankos paspaudimo. Šis gestas atėjo iš tolimos praeities. Jau senovėje žmogus, sutikęs kitą asmenį, sveikindavosi iškėlęs rankas. Vėliau toks rankų mostas rodydavo, kad žmogus neturi ginklo, o jo tikslai – geranoriški. Bėgant laikui, rankų gestai keitėsi. Pasisveikinimo ženklu tapo prie širdies priglausta ranka, galiausiai – rankos paspaudimas. Žmogus ištiesia ranką kitam, spusteli ir kelis kartus papurto. Dažniausiai penkis ar septynis sykius. Beje, toks gestas reiškia ne tik pasisveikinimą, bet ir atsisveikinimą.
daugiau
Kaip per šalčius pasirūpinti naminiais gyvūnaisSpaudžiant stipriems šalčiams ypatingą dėmesį reikėtų skirti savo augintiniams: tiek katėm ir šunim, tiek ūkiniams gyvūnams. Svarbu juos apsaugoti nuo šalčio ir pasirūpinti, kad turėtų pakankamai tinkamo maisto.
daugiau
Chemikas:Australijoje gyvenantis chemikas Džeimsas Kenedis nusprendė atskleisti tikrąją kai kurių vaisių ir uogų (pvz., bananų, mėlynių, pasiflorų) cheminę sudėtį. Pasirodo, visokių cheminių medžiagų ir "E" juose tiek, kad etiketėse ir produktų sudėtyje to ieškančiam žmogui norėsis prisėsti.
daugiau
Jau galime savo namuose turėti pirmą tamsoje šviečiantį augaląDaugelis žmonių, norėdami sukurti romantišką atmosferą, užsidega žvakes, tačiau nuo šiol pasimatymams jie galės naudoti genetiškai modifikuotus švytinčius augalus. Šviesą gaminantys augalai pavadinimu „Starlight Avatar“ buvo išrasti JAV bioinžinierių. Jie sujungė vazoninio augalo ir bioluminescencinės bakterijos genus, kad sukurtų pirmąjį sodinuką, kuris tamsoje būtų naudojamas kaip lempa.
daugiau
Dėmesio verti daktaro Hauso žodžiaiVienas mėgstamiausių serialų herojų pasaulyje yra daktaras Hausas. Šis televizijos personažas populiarumą pelnė ne tik dėl puikaus talento išgydyti beviltiškus ligonius, bet ir dėl kandaus humoro jausmo, retkarčiais peržengiančio padorumo ribas... Nors serialas „Daktaras Hausas“, deja, jau nebefilmuojamas, tai nereiškia, kad iš jo nėra ko prisiminti. Vien jau ko vertos daktaro Hauso citatos!.. Taigi, pasitinkant savaitgalį, jūsų dėmesiui – šiek tiek hausiškos filosofijos.
daugiau
Nauji chirurgijos garsaiNuo smegenų iki prostatos, koncentruotos garso bangos gali pasiekti vietas, kurių nepasiekia skalpelis, ir supurtyti visą chirurgiją.Phyllisei atliekama smegenų operacija. Bet ji išlieka budri. Nėra jokių skalpelių ar kraujo, perpjauto kūno, neboluoja kaulai. Vietoje to chirurgas Phyllisei ant viršugalvio atsargiai uždeda dangtelį ir paspaudžia jungiklį. Giliai jos smegenyse, mažas audinio gabalėlis įkaista ir ima degti, tuo tarpu aplinkiniai audiniai lieka nepaliesti. Vėliau tą dieną Phyllisė gali eiti namo, išvaduota nuo neurologinio sutrikimo, dėl kurio pastaruosius 30 metų jos dešinioji ranka smarkiai drebėdavo, vos pabandžius ja naudotis.
daugiau
Medžiotojai įtaria: kiaulių maras jau pasiekė LietuvąGRYNAS.lt parašę medžiotojai pranešė apie Alytaus rajone masiškai krentančius šernus. Jie mano, kad laukinių gyvūnų mirties priežastis – iš kaimyninės Baltarusijos į Lietuvą jau atkeliavęs kiaulių maras. Negana to, valstybines institucijas jie kaltina tyčia slepiant pavojingą kiaulėms ir šernams ligą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) savo ruožtu teigia, kad pavojingas užkratas vis dar nėra nustatytas.
daugiau
„Sudužusias širdis“ gydysime klijais?Medicininiai „superklijai“ buvo sukurti, kaip potencialus širdies defektų pleistras, naudojamas ant operacinio stalo ar kraujavimo sustabdymui mūšio lauke. Ši lipni medžiaga širdies, kraujagyslių ar žarnyno operacijos metu ilgainiui gali pakeisti medicininius siūlus bei kabes. Kaip ir šios priemonės, odos klijai sujungtų žaizdos kraštus, kol ji pradėtų gyti.
daugiau
Testas: optimistė ar pesimistė?Vienos mūsų spinduliuojame gera nuotaika, o kitos, priešingai, esame viskuo nepatenkintos ir niurzgame dėl menkiausių smulkmenų. Kokia esate jūs?

1. Ilgai ruošėtės savo gimimo dienos vakarėliui. Tuoj pradės rinktis svečiai, o jūs padažu išsitepate suknelę. Kol mėginate išvalyti dėmę, pridega pyragas. Paskambina geriausia draugė ir praneša, kad neateis. Kaip reaguojate?

daugiau
3241 - 3250 iš 3350 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  321 322 323 324 325 326 327 328 329 330  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos